Dan 19 i 20: Firenca - Venecija

22 Septembar, 2016

2 minuta čitanja

Još jedan nezaboravan dan.

Počeli smo jutro čokoladnim srcima i nekom preukusnom pločom od testa i ubrzo stali u red za ulazak u galeriju Uffizi. Mnogo je drugačije prolaziti kroz nju kada zapravo znate nešto o određenom umetniku i delu. Još sinoć smo obišli veći deo Firence, ali smo svakako želeli da vidimo sve po danu. Pa smo krenuli rutom Uffizi - Palazzo Veccio i Piazza della Signoria - Piazza della Repubblica - Santa Maria del Fiore - Palazzo Medici Riccardi - Basilica San Lorenco pa nazad do Ponte Veccio i tako u krug ceo dan.

Obišli smo i neke second-handove, u kojima se svuda u Italiji prodaje samo dizajnerska roba sa cenama 100€ +, pa smo tako razgledali balske haljine i kišne detektivske mantile.

Onda smo zakasnili na prvi voz za Veneciju, pa na drugi, pa kad smo konačno stigli rečeno nam je da nemamo dobre karte jer bicikl ne može da stane. Sledeći je bio u 04:30.

Tako smo onda malo spavali na stanici, pa kad su nas isterali (zajedno sa svim beskućnicima i njihovim psima) zbog zatvaranja stanice, onda smo drugu turu spavanja obavili u MekDonalcu prekoputa (zajedno sa svim beskucnićima i njihovim psima). U 4 smo se vratili na stanicu i voz je već bio postavljen. Preseli smo u Bolonji uz pauzu od sat vremena i konačno stigli u Veneciju u pola 10. Pošto nas je čovek kod kog je trebalo da ostanemo ispalio, tj. nije nam poslao svoju adresu, našli smo kamp od kog se do Venecije stiže za 5 minuta busom. Horda turista se našla ispred nas. Do trga Svetog Marka smo našli neki naš put umesto ucrtane turističke rute, a konačna destinacija do koje smo hteli da stignemo je Bijenale. Usput smo popili spritz cocktail i jeli gumene bombone, pa produžili do Giardinni-a.

Došli smo prilično kasno, tako da smo obilazak maksimalno ubrzali. U povratku je već pao mrak a mi smo se smrzli. Na sreću, na putu do stanice su nas iznenadile ljubazne špagete za poneti i ugrejale nas.

Ubrzo smo stigli u šator i sada, umotani u vreće, pokušavamo da shvatimo da nam je danas bio poslednji dan u Italiji.

Prošlo je prebrzo.

Sutra idemo do Vićence, pa kući.

← Prethodni dan Dan 18: Piza - Cinque terre - Firenca Sledeći dan → Dan 21: Venecija - Vićenca - Novi Sad