Dan 13: Scalea - Pompei

16 Septembar, 2016

2 minuta čitanja

Buđenje sa pogledom na more i planovi da se stigne do Napulja. Doručkujemo picu i kroasan sa “cremom” u lokalnoj pekari (jako smo se ugojili, nećete nas prepoznati) i naoružani entuzujazmom krećemo u potragu za železničkom stanicom.

Danas je napokon došao na red odmor za noge! Ukrcali smo se u voz za Pompeju, jer smo tu želeli da provedemo neko vreme a posle se biciklovima spustimo do Napulja.

MEĐUTIM, nakon jednog od presedanja, ja sam slučajno pitala gde je voz za Napulj umesto za Pompeju, i tako smo oko 13h bili u kišnom Napulju. Gomila potrošenog vremena na oooogromnoj stanici, konačno naš peron, ja ponovo ulazim u pogrešan metro ali me ovog puta kontrlor vraća ( jer je znao da sam ušla u pogrešan). Sledeći metro bio je onaj pravi. Sa nama je ušlo još 200 ljudi i dok nije krenuo mislili smo da ćemo se pogušiti.Negde na pola puta se prodisalo a bogami i zapevalo. Porodica - družina italijanskih Roma je napanjila radio i iz zvučnika je zapevao Enrique lično sa hitom Bailando koji je, po našoj slobodnoj proceni, tek ovog leta stigao u Italiju (čuje se bukvalno iz svakog kafića, kampa, restorana, telefona..). Vratismo se u Pompeju i nađosmo kamp.

Spremni da se bacimo na otkopavanje antičkih ruševina, dočekao nas je no-no popust za nedržavljane EU i (za nas, trenutno) nepristupačna cena od 30€ po osobi. Tako smo obišli samo ne - antički deo ovog grada. I Carrefour market.Imamo još oko nedelju dana odmora, pa smo mislili da napravimo plan za obilazak ostalih gradova. Pokazalo se da nam poštovanje planova baš i ne ide od ruke.

Znamo sigurno da se ujutru budimo ovde i da posle toga idemo vozom do neke lepe plaže. Ostalo ćete pročitati u sledećem javljanju.  Ciao!

← Prethodni dan Dan 12: Paola - Scalea Sledeći dan → Dan 14: Pompeja - Napulj - Rim